Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش  حوزه دنیای ارتباطات گروه فضای مجازی باشگاه خبرنگاران جوان،به دنبال هک سایت خبری تامین اجتماعی رئیس سازمان فناوری اطلاعات به شرح جزئیاتی از این اتفاق و اینکه طرح «دژفا» چطور سامانه‌های مهم کشور را رصد کرده و مورد پایش قرار می‌دهد، پرداخت.

بیشتر بخوانید: لازمه‌های حفظ و ارتقای امنیت شبکه سازمان‌های بزرگ

امیر ناظمی معاون وزیر ارتباطات و رئیس سازمان فناوری اطلاعات  گفت: طبق قوانین و مقررات ایران، هر دستگاهی مسئولیت جمع‌آوری داده‌های مخصوص به خود و محافظت از آنها را برعهده دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما زمانی که رخداد و جرایمی اتفاق می‌افتد، نوبت به «نظام مقابله» با رخدادها می‌رسد که با بحران‌های این چنینی مقابله کند.

وی گفت: در نظام مقابله، بانک‌های داده دستگاه‌ها به سه دسته تقسیم می‌شوند؛ دسته اول سازمان‌های حساس هستند که مسئولیت مقابله با رخداد در این سازمان‌ها به «افتا» ریاست جمهوری - امنیت فضای تولید و تبادل اطلاعات کشور- بر می‌گردد. سازمان تأمین اجتماعی نیز جزو دستگاه‌هایی است که افتا مسئولیت رسیدگی به رخدادهای احتمالی آن را برعهده دارد.

دسته دوم کسب‌وکارها هستند که مقابله با جرایمی که در خصوص آنها رخ می‌دهد، برعهده پلیس فتاست. مقابله با رخدادهای بقیه سازمان‌های دولتی نیز بر عهده وزارت ارتباطات و مرکز ماهر است.

او ادامه داد: به این ترتیب سازمان فناوری اطلاعات ایران و مرکز ماهر عملاً در این رخدادهای بانکی، تأمین اجتماعی و کسب‌وکارها مسئولیتی ندارد و به همین دلیل سعی کردیم اطلاع‌رسانی در این خصوص انجام ندهیم.

البته سازمان فناوری معمولاً به این مسائل حتی اگر در حوزه وظایف خود نباشد، دوستانه کمک می‌کند: با این دوستان در ارتباط هستیم، هر کجا که نیاز باشد به آنها کمک می‌کنیم و توصیه‌های خود را در اختیارشان قرار می‌دهیم.

وی درباره اخطارهایی که به سازمان تأمین اجتماعی داده‌اند، گفت: سازمان فناوری طی دو مرحله، یک‌بار یک ماه قبل و یک بار دو روز قبل از هک شدن سایت، به آنها در نامه‌ای گوشزد کردیم، مشکلاتی وجود دارد که ممکن است منجر به آسیب‌پذیری سایت‌شان شود.

او در خصوص استخراج این آسیب‌پذیری‌ها گفت: سازمان فناوری بر اساس طرح دژفا، پایشی را به صورت مداوم روی سایت‌ها و سامانه‌های دولتی انجام می‌دهد و پس از رصد آن‌ها، نقاط آسیب‌پذیرشان را شناسایی می‌کند. پس از شناسایی آسیب نیز شروع می‌کند به اخطار دادن. هر دو مرتبه به همین شکل به سازمان تأمین اجتماعی اخطار داده دادیم.

رئیس سازمان فناوری اطلاعات ایران افزود: بر اساس اطلاعی که داریم مشکل جدی پیش نیامده است. دسترسی به داده‌های مردم اتفاق نیفتاده و هکرها نتوانسته‌اند به بانک‌های داده دسترسی پیدا کنند.

وی درباره نحوه کار دژفا گفت: زمانی که به واسطه پایش طرح دژفا، آسیبی شناسایی می‌شود یا تغییراتی در حوزه تنظیمات سایت‌ها رخ می‌دهد، اخطارهای لازم را به آن‌ها می‌دهیم.

او با اشاره به ماجرای هک شدن سایت تپسی در هفته‌های قبل گفت: با استفاده از طرح دژفا، قبل از اینکه دسترسی به اطلاعات برخی از صورت حساب‌های تپسی رخ دهد، با همین روش پایش از طریق ایمیل به آن‌ها هشدار داده بودیم، اما مدیر امنیت ایمیل خود را چک نکرده بود و متأسفانه آن نفوذ اتفاق افتاد.

ناظمی در خصوص برنامه‌های آتی سازمان فناوری اطلاعات در این خصوص گفت: پس از تجربیات اخیری که در خصوص هک کسب‌وکارهای اینترنتی و مواردی شبیه سایت تأمین اجتماعی به دست آوردیم، سعی داریم پیشنهاداتی در مورد بهبود نظام مقابله با رخدادهای این چنینی را به شورای عالی فضای مجازی ارائه کنیم تا در موقعیت‌های مشابه رفتارهای بهتری از خودمان نشان بدهیم.

او در پایان درباره اینکه آیا قرار است سازمان فناوری اطلاعات از هکرهای کلاه سفید استفاده کند و بودجه‌ای برای تشویق آن‌ها در حوزه شناسایی آسیب سایت‌ها اختصاص دهد نیز گفت: اکنون در سایت «کلاه سفید» با همین محوریت توسعه داده شده است. بودجه‌ای برای استفاده از توانمندی هکرهای کلاه سفید در نظر گرفته شده و جوایز نیز روی سایت قرار دارند.

البته با توجه به محدودیت‌های منابع دولتی، این جوایز مبلغ زیادی را شامل نمی‌شوند اما در نظر داریم سازمان‌ها را نیز به استفاده «باگ بانتی» تشویق کنیم. تا آن‌ها به صورت داوطلبانه بیایند و آسیب‌پذیری‌هایشان را از طریق مشارکتی که هکرهای کلاه سفید انجام می‌دهند، بهبود ببخشند.

منبع: ایرنا‎

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: فضای مجازی سازمان فناوری وزارت ارتباطات سازمان تامین اجتماعی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۹۵۸۶۱۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دسترسی به نقشه مترویی راه های کشور در سایت ۱۴۱ فراهم شد

تین نیوز

 رئیس مرکز مدیریت راه های کشور گفت: دسترسی به نقشه مترویی راه های کشور در سایت مرکز مدیریت راه ها فراهم شد.

به گزارش تین نیوز به نقل از سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای، منصور فخاران، رئیس مرکز مدیریت راه های کشور با بیان این که این مرکز برای اولین بار اقدام به تهیه و ارائه نقشه مترویی کرده است، گفت: دسترسی به نقشه مترویی راه های کشور با هدف تسهیل شناسایی مسیرهای مهم به کاربران جاده ای به ویژه کاربران حمل و نقل عمومی و ترانزیتی در شناسایی راه های اصلی و شهرهای میانی کشور در سایت مرکز مدیریت راه ها فراهم شد.

فخاران ادامه داد: برای این کار ابتدا شهرهای با جمعیت بالا و یا شهرهای دارای اهمیت از نظر حمل و نقل شناسایی شده و پس از تعیین مبادی و مقاصد دارای اولویت با در نظر گرفتن میزان تردد به دست آمده از سامانه های هوشمند و درنظرگرفتن تقسیم بندی راه های کشور در نقشه پایه سازمان راهداری و حمل ونقل جاده ای اقدام به تهیه نقشه مترویی راه های سراسر کشور شده است.

وی افزود: در نقشه مترویی مسیر بین دو شهر به صورت خیلی خلاصه و مختصر قابل مشاهده است.

فخاران با اشاره به این که نقشه مترویی یا ترازنیت مپ یک نقشه توپولوژیکی شماتیکی است، گفت: این نقشه می تواند برای نشان دادن مسیرهای شریانی، شهرهای میانی و ایستگاه های درون یک سیستم حمل و نقل عمومی مسیرهای اتوبوسی، تراموا، حمل و نقل سریع، راه آهن یا کشتی استفاده شود.

فخاران با بیان این که عملکرد اصلی نقشه های مترویی کمک به کاربران برای استفاده مؤثر از سیستم حمل و نقل عمومی است، گفت: این نقشه ها را می توان در پایانه های حمل ونقل در اختیار عموم کاربران جاده ای قرار داد.

به گفته رئیس مرکز مدیریت راه های کشور، بر خلاف نقشه های معمولی، نقشه های مترویی معمولاً از نظر جغرافیایی دقیق نیستند، ولی از خطوط مستقیم و زوایای ثابت استفاده می کنند و اغلب مسیرهای ممکن بین مبادی و مقاصد را نشان می دهند و شهرها (ایستگاهای درون شهری) موجود را به صورت فشرده نمایش می دهند.

گفتنی است نقشه مترویی راه های کشور در سایت www.۱۴۱.ir قابل دسترس هم وطنان است.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

دیگر خبرها

  • ناکامی متا در مقابله با اطلاعات نادرست پیش از انتخابات
  • تخصص بدون تعهد و تعهد بدون تخصص زمینه‌های فساد را ایجاد می‌کند
  • باج‌افزارها چطور باج می‌گیرند؟
  • دسترسی به نقشه مترویی راه های کشور در سایت ۱۴۱ فراهم شد
  • دهه کرامت؛ فرصتی برای افزایش معرفت مردم به اهل بیت(ع)
  • جمع‌آوری ۱۱۹۶ کودک کار در طرح مقابله با کلونی‌های آسیب‌پذیر
  • سال گذشته گرم‌ترین سال در جهان ثبت شد
  • پرداختی بیمه‌ها به داروخانه‌ها شفاف‌سازی شود
  • پرداختی بیمه ها به داروخانه ها شفاف سازی شود
  • آخرین قوانین کشورها برای مقابله با خطرات هوش مصنوعی